Og når skal jeg booke?

De færreste veit når de skal føde, så det er helt umulig å spikre dato til nyfødtfotografering før fødsel.

Allikevel er det viktig at du tar kontakt så fort du vet at du vil ta nyfødtbilder. Da reserverer jeg tid i kalenderen min rundt og etter termin sånn at du vet at jeg har tid. Jeg prøver alltid å få plass til nyfødte om det er noen som tar kontakt etter fødsel også. Men innimellom må jeg si nei til noen fordi det er rett og slett ikke flere timer i døgnet. Så fort du har vært på ordinær ultralyd syns jeg du skal ta kontakt. 1-2 uker etter fødsel er optimale tiden for nyfødtfoto. For å få sovebilder av nyfødte, så er det viktig å komme så tidlig som mulig, helst innen babyen er 14 dager gammel. Kommer litt an på om babyen kom før eller etter termin, men det kan være mulig å få til sovebilder etter dette, men kan være vanskeligere. Våkenbilder kan bli absolutt helt nydelig og ingen must og sove sålenge babyen er komfortabel. Jeg opplever at dette ofte er foreldres favoritter. Jeg har tatt nydelige nyfødtbilder av 3 uker gamle babyer også. Jeg setter av 3 timer til fotograferingen. Noen ganger tar det kortere tid og innimellom litt lengre. Noen babyer bruker bare litt lengre tid på å slå seg helt til ro. Det er viktig å ha god tid for å ha tid til mating og stell innimellom. 

Jeg opplever ofte at de trenger litt ekstra mat og kos.