Priser


Det er en investering å gå til fotografen. Fine bilder av deg selv og/eller barna som kan henge på veggen i generasjoner. Få bildene opp og frem, som et bilde på veggen eller et nydelig album. Jeg tilbyr kvalitetsprodukter som er laget for å vare i årevis.

I fotograferingene er det inkludert planleggingstid, fotograferingstid, tilgang på bilder i webgalleri og visningstime med veileding av hvilke produkter som passer for deg.

Bildeprint


fra 450,-

Kvalitetsprint på fotopapir. Kan leveres alene eller ferdig innrammet. Kjøper du for 3900,- eller mer følger det med digitale lavoppløseølige bilder.

Bildeprodukter


Fra 1800

Laminerte bilder med ramme eller montert på treplate med kantlist i forskjellige farger. Eller klassiske lerret. Jeg viser deg de forskjellige mulighetene for å gjøre valget enklere. Digitale lavoppløseølige bilder følger med ved kjøp over 3900,-

Album


Fra 3900,-

Tykke laminerte sider med god kvalitet.
8 bilders album i 15x15- 3900,-
12 bilders album i 20x20- 4800,-
20 bilders album i 20x20- 6400,-
Alle bildene følger med i weboppløselig størrelse. De kan brukes til småprint og sosiale medier.

Album og veggbilde


10 000,-

Album i 20x20 med 20 bilder.
Veggbilde i 30x40*
(du sparer 1800)
Du får med digitale bildene brukt i album og bildet som kan printes opp til 15x20, brukes på sosiale medier, takkekort og sendes på mail. Veggbilde må være et av bildene i albumet.

Digitale bildefiler


Fra 5000,-

5 digitale bildefiler-5000,-
10 digitale bildefiler-8000,-
15 digitale bildefiler-11 000,-
20 digitale bildefiler-14 000,-
30 digitale bildefiler-16 000,-

FAKTA

Hvordan velge rett fotograf?

Det å gå til fotografen er en stor investering for mange. Det er viktig å starte med å se på bildene til fotografen. Du må like stilen og bildene til fotografen du velger. Det er lov å ta kontakt uten å forplikte seg til noe. Spør om du lurer på noe, om du har noen spesielle ønsker, så hør om det er noe fotografen gjør. Eller bare ta en prat for å finne ut om det er kjemi. Sett deg inn i prislisten og hva som er inkludert. Hos meg kjøper du fotografering og bildeprodukter/digitale bilder separat.
I tillegg er det viktig å undersøke om fotografen driver redelig.
Jeg har dessverre hørt alt for mange historier om mennesker som blir lurt av useriøse «fotografer», og derfor ekstra viktig å sjekke før du velger fotograf.
•Har fotografen registrert firma i Brønnøysundregistret? (www.brreg.no) Man bryter loven ved å benytte seg av svart arbeidskraft.
•Bruker fotografen kontrakt? (dette er en sikkerhet for begge parter)
•Har fotografen priser tilgjengelig på nettsiden sin (påbudt)
•Har fotografen gode backup-rutiner for bildene og hvor lenge tar fotografen vare på bildene dine?
•Leverer fotografen kvalitetsprodukter fra profesjonelle trykkerier?

Hvorfor bør jeg kjøpe bildeprodukter igjennom fotografen?

Jeg tilbyr salg av digitale bilder da mange liker å ta vare på bildene selv. Men dessverre blir mange bilder bare liggende på harddisken uten at de kommer opp på veggen. Mange vil bestille bildeprodukter hos amatørlab. Man har da det fulle ansvaret for resultatet. Amatørlabber bruker et mindre fargerom enn det profflabber bruker. Det kan derfor gjøre bildene flatere og at det mørkeste gror igjen og det lyseste brennes ut. Det kan være tidkrevende å sette seg inn i programmene, og det tar lang tid å designe album. Om du ikke er fornøyd med resultatet, må du ta dette med labben du har brukt. Det er heller ikke lov å endre på bildet på noe vis, farge, lysjustering eller lage et annet utsnitt enn du har fått fra fotografen. Så det er litt å passe på at bildet passer i størrelsen du velger.

Om du bestiller bildeprodukter hos meg for 3900,- eller mer, så får du med de digitale bildene i weboppløselig digitale bilder. Den kan brukes til sosiale medier og småprint opp til 15x20. I tillegg er det lurt å la meg lagre bildene videre på mine harddisker om man skulle ønske flere produkter i fremtiden.
Profflabben jeg bestiller produkter fra, benytter seg av fullt fargerom. Det jeg ser på min kalibrerte skjerm, er det jeg får tilbake. Jeg kvalitetsjekker produktene, så om noe ikke er som det skal, er det jeg som ordner med reklamasjon. Produktene produseres med syrefrie produkter og er laget for å vare i årevis. Det er livstidsgaranti på disse bildene, sålenge det har hengt i et helt vanlig hjem. Jeg printer også noe selv, slik at leveringstid på enkelte print er kort.

Hvor lang tid tar det å få bildene?

Vi setter opp tid til bestillingstime etter fotograferingen er over. Jeg sender så en faktura, når denne er betalt setter jeg igang prosessen med å grovredigere bildene. De legges ut på et passordbeskyttet webgalleri slik at du kan se litt på bildene før du kommer til bestillingstime. Du får fra 25-40 bilder i webgalleriet. Når vi møtes til bestillingstime ser vi på bildene sammen. Jeg viser frem produkter og hva slags muligheter man har innenfor ønskene man har. Når man har bestemt seg for hvilke produkter og bilder man vil ha, så sender jeg en ny faktura på dette. Når den er betalt, begynner jeg å finredigere bildene.
Skal du kjøpe digitale bilder, legges de ut for nedlastning i samme webgalleri.
Leveringstid er 1-2 uker fra betalt faktura. Det varierer utifra oppdragsmengde. Bestillingstime kan gjennomføres digitalt.

Hvorfor koster det så mye å gå til fotografen?

For mange er det en stor utgift å gå til fotografen. Og det er en investering. Bildene du sitter igjen med er noe du kan nyte i årevis fremover, kanskje også generasjoner. Utstyret jeg bruker er dyrt og utstyrsparken trenger påfyll og oppgradering innimellom for å kunne levere deg god kvalitet. Jeg er også opptatt av å utvikle meg både i form av kursing og utprøving av nye teknikker på egenhand. Mine priser ligger på et gjennomsnittsnivå i forhold til andre profesjonelle fotografer i Norge. Et prisnivå som er nødvendig for å kunne drive en lønnsom og sunn fotografbedrift.
Jeg har satt sammen noen pakker som gir litt rabatter. Og har du flere anledninger som skal fotograferes iløpet av kort tid, så finner jeg en god pris til deg.

Ta kontakt om du har spørsmål