Priser


Det er en investering å gå til fotografen. Fine bilder av deg selv og/eller barna som kan henge på veggen i generasjoner. Få bildene opp og frem, som et bilde på veggen eller et nydelig album. Jeg tilbyr kvalitetsprodukter som er laget for å vare i årevis.

I fotograferingene er det inkludert planleggingstid, fotograferingstid, tilgang på bilder i webgalleri og visningstime med veileding av hvilke produkter som passer for deg.

Fotografering


1800,-

I studio og/eller ute. Jeg bruker ca 1 time på søsken og familier og 3 timer til nyfødt. Kan bookes i ukedager. Seine ettermiddager er forbeholdt konfirmanter.
Produkter og digitale bilder kommer i tillegg. Visningstime er inkludert

Babyfotografering


1200,-

Fotografering av babyer fra 2 måneder opptil 1 år. Den lille er stort sett ferdig etter 40 minutter, men jeg setter av 1 time. Denne kan kun bookes i ukedager kl 9.00-15.00. Bilder og produkter kommer i tillegg.

Det første året


4000,-

Gravid, nyfødt, baby(5-9 måneder) og 1 års foto. 4 fotograferinger i en. Søsken og foreldre kan være med. Bilder og produkter kommer i tillegg

Lørdagsfotografering


3000

I noen tilfeller fotograferer jeg på lørdager. Det kan være en storfamilie som ikke klarer å samles i uka eller foreldre med helt spesielle jobber, som gjør det umulig å komme en tidlig ettermiddag eller lignende. Bilder og produkter kommer i tillegg.

Bedrift


Fra 1800,-

Trenger du bilder til din bedrift? Om det kun er noen profilbilder til nettside, eller flere bilder som skal brukes i sosiale medier, så er proffe bilder alfa omega når kunden ser etter tjenesten du tilbyr.
Ta kontakt, så skreddersyr jeg en pakke til deg!

FAKTA

Hvordan velge rett fotograf?

Det å gå til fotografen er en stor investering for mange. Det er viktig å starte med å se på bildene til fotografen. Du må like stilen og bildene til fotografen du velger. Det er lov å ta kontakt uten å forplikte seg til noe. Spør om du lurer på noe, om du har noen spesielle ønsker, så hør om det er noe fotografen gjør. Eller bare ta en prat for å finne ut om det er kjemi. Sett deg inn i prislisten og hva som er inkludert. Hos meg kjøper du fotografering og bildeprodukter/digitale bilder separat.
I tillegg er det viktig å undersøke om fotografen driver redelig.
Jeg har dessverre hørt alt for mange historier om mennesker som blir lurt av useriøse «fotografer», og derfor ekstra viktig å sjekke før du velger fotograf.
•Har fotografen registrert firma i Brønnøysundregistret? (www.brreg.no) Man bryter loven ved å benytte seg av svart arbeidskraft.
•Bruker fotografen kontrakt? (dette er en sikkerhet for begge parter)
•Har fotografen priser tilgjengelig på nettsiden sin (påbudt)
•Har fotografen gode backup-rutiner for bildene og hvor lenge tar fotografen vare på bildene dine?
•Leverer fotografen kvalitetsprodukter fra profesjonelle trykkerier?

Hvorfor bør jeg kjøpe bildeprodukter igjennom fotografen?

Jeg tilbyr salg av digitale bilder da mange liker å ta vare på bildene selv. Men dessverre blir mange bilder bare liggende på harddisken uten at de kommer opp på veggen. Mange vil bestille bildeprodukter hos amatørlab. Man har da det fulle ansvaret for resultatet. Amatørlabber bruker et mindre fargerom enn det profflabber bruker. Det kan derfor gjøre bildene flatere og at det mørkeste gror igjen og det lyseste brennes ut. Det kan være tidkrevende å sette seg inn i programmene, og det tar lang tid å designe album. Om du ikke er fornøyd med resultatet, må du ta dette med labben du har brukt. Det er heller ikke lov å endre på bildet på noe vis, farge, lysjustering eller lage et annet utsnitt enn du har fått fra fotografen. Så det er litt å passe på at bildet passer i størrelsen du velger.

Om du bestiller bildeprodukter hos meg for 3900,- eller mer, så får du med de digitale bildene i en weboppløselige digitalte bilder. Den kan brukes til sosiale medier og småprint opp til 15x20. I tillegg er det lurt å la meg lagre bildene videre på mine harddisker om man skulle ønske flere produkter i fremtiden.
Profflabben jeg bestiller produkter fra, benytter seg av fullt fargerom. Det jeg ser på min kalibrerte skjerm, er det jeg får tilbake. Jeg kvalitetsjekker produktene, så om noe ikke er som det skal, er det jeg som ordner med reklamasjon. Produktene produseres med syrefrie produkter og er laget for å vare i årevis. Det er livstidsgaranti på disse bildene, sålenge det har hengt i et helt vanlig hjem. Jeg printer også noe selv, slik at leveringstid på enkelte print er kort.

Hvor lang tid tar det å få bildene?

Vi setter opp tid til bestillingstime etter fotograferingen er over. Jeg sender så en faktura, når denne er betalt setter jeg igang prosessen med å grovredigere bildene. De legges ut på et passordbeskyttet webgalleri slik at du kan se litt på bildene før du kommer til bestillingstime. Du får fra 25-40 bilder i webgalleriet. Når vi møtes til bestillingstime ser vi på bildene sammen. Jeg viser frem produkter og hva slags muligheter man har innenfor ønskene man har. Når man har bestemt seg for hvilke produkter og bilder man vil ha, så sender jeg en ny faktura på dette. Når den er betalt, begynner jeg å finredigere bildene.
Skal du kjøpe digitale bilder, legges de ut for nedlastning i samme webgalleri.
Leveringstid er 1-2 uker fra betalt faktura. Det varierer utifra oppdragsmengde. Bestillingstime kan gjennomføres digitalt.

Hvorfor koster det så mye å gå til fotografen?

For mange er det en stor utgift å gå til fotografen. Og det er en investering. Bildene du sitter igjen med er noe du kan nyte i årevis fremover, kanskje også generasjoner. Utstyret jeg bruker er dyrt og utstyrsparken trenger påfyll og oppgradering innimellom for å kunne levere deg god kvalitet. Jeg er også opptatt av å utvikle meg både i form av kursing og utprøving av nye teknikker på egenhand. Mine priser ligger på et gjennomsnittsnivå i forhold til andre profesjonelle fotografer i Norge. Et prisnivå som er nødvendig for å kunne drive en lønnsom og sunn fotografbedrift.
Jeg har satt sammen noen pakker som gir litt rabatter. Og har du flere anledninger som skal fotograferes iløpet av kort tid, så finner jeg en god pris til deg.

Ta kontakt om du har spørsmål